بنر هدر سایت
0

انتخاب لباس چه تاثیری بر شخصیت کودکان دارد؟

انتخاب لباس چه تاثیری بر شخصیت کودکان دارد؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/11/12 0 نظر

دیدن لباسهایی با رنگهای شاد و متنوع از پشت ویترین مغازه ها، برای والدین بسیار جذاب و سرگرم کننده است اما وقتی نوبت به خرید میرسد دچار سردرگمی میشوند. ما در این مقاله تلاش میکنیم بهترین گزینه ها برای انتخاب لباس مناسب کودک را در اختیار شما قرار دهیم.

 

انتخاب لباس چه تاثیری بر شخصیت کودکان دارد؟

تاثیر لباس بر شخصیت کودکان

 

امروزه یکی از مهمترین دغدغه های والدین انتخاب لباس مناسب برای کودکان است. لباس یکی از سه نیاز اولیه انسان میباشد که با گسترش و پیشرفت تمدن، رفع این نیاز تبدیل به یک چالش مهم شده است.

 

در گذشته شاید تنها دلیل تهیه لباس، رفع این نیاز بود اما اکنون در کنار رفع این نیاز، لباس معرف شخصیت انسان نیز میباشد. دیدن لباسهایی با رنگهای شاد و متنوع از پشت ویترین مغازه ها، برای والدین بسیار جذاب و سرگرم کننده است اما وقتی نوبت به خرید میرسد دچار سردرگمی میشوند. ما در این مقاله تلاش میکنیم بهترین گزینه ها برای انتخاب لباس مناسب کودک را در اختیار شما قرار دهیم.

 

 

تاثیر عروسک و اسباب بازی در انتخاب لباس

امروزه به دلایلی چون تک فرزندی، زندگی آپارتمانی و تغییر فرهنگ، کودکان کمتر درمعرض اجتماعات کودکانه و معاشرت با کودکان قرار میگیرند. بنابراین وابستگی بیشتری نسبت به عروسکها یا اسباب بازی هایشان دارند. همچنین استفاده زیاد از برنامه های تلوزیونی باعث میشود کودکان به قهرمانان این برنامه ها بیشتر علاقمند شوند.

 

بنابراین تاثیر پذیری کودکان از این شخصیتها بیشتر شده و سعی میکنند تا خود را از لحاظ ظاهری به آنها نزدیک کنند و تحت تاثیر آنها ممکن است حتی درباره شغل آینده خود تصمیم بگیرند.

 

نگاه کودکان به جهان اطراف، نگاهی شاد و تفکری ساده است پس کودک تنها به دنبال تامین این نیاز است. اما در واقع نوع پوشش، اعم از رنگ ، مدل و اینکه آیا این نوع پوشش مناسب سن و سال کودک میباشد یا نه تاثیر مستقیمی بر شکل گیری شخصیت کودک دارد.

 

در حال حاضر کودک تصوری از این نوع پوشش ندارد و فقط برای همزاد پنداری با شخصیت مورد علاقه اش، دست به انتخاب لباس میزند در حالیکه والدین باید توجه داشته باشند که این انتخاب نا آگاهانه ممکن است تاثیر مخربی در شخصیت کودک داشته باشد. 

 

پس در هنگام تهیه لباس برای کودک دلبندتان، به نوع پوشش قهرمان مورد علاقه اش توجه کنید و این نکته را در نظر بگیرید که آیا این نوع پوشش در آینده تاثیر منفی در رشد شخصیت او خواهد داشت یا خیر؟ 
 

 

لباس مورد علاقه کودکان چیست؟

کودکان معمولا به رنگهای شاد علاقمند هستند و رنگ لباس بر حالت روحی و روانی آنها بسیار موثر است. 

آنها معمولا رنگهای صورتی، زرد لیمویی، آبی روشن و سرخابی را بیشتر میپسندند و مطابق با دنیای کودکانه خود به جهان هستی مینگرند. یعنی به جز نگاه کودکانه خود دلیلی دیگری برای انتخاب لباس ندارند. به عنوان مثال در مراسمات عزاداری هیچ علاقه ای به پوشیدن لباسهای تیره نشان نمیدهند و به دنبال دنیای شاد خود هستند.

البته این انتخاب رنگبندی در دختران و پسران متفاوت است . دختران به دلیل ساختار روانشناسی خود، بیشتر به دنبال رنگهای شاد و صورتی هستند و پسران معمولا به دنبال انتخاب رنگهای سبز و آبی تیره یا قهوه ای هستند.

 

نکته بسیار مهم این است که به هیچ عنوان برای انتخاب رنگ لباس، کودکان را محدود نکنید و روی رنگها، برچسب دخترانه و پسرانه نزنید.

کودک لباسی را میپسندد که حال روحی خوبی در آن داشته باشد. آنها خود را درگیر رنگهای دخترانه و پسرانه نمیکنند و تنها به دنبال احساس آرامش و لذت هستند.

 

 

لباس مناسب سن کودک انتخاب کنید

بعضی از بزرگترها در مراسمات رسمی مانند ایام عید، لباسهایی با سبک بزرگسالان بر تن کودک میپوشانند. مثلا برای پوشیدن کت و شلوار برای پسربچه ها اصرار می ورزند. این انتخاب تاثیر منفی بر اعتماد به نفس کودک می گذارد و او را در انتخاب لباس مناسب خود دچار سردرگمی می کند.

 

زیرا کودک خود را با گروه هم سالان و بزرگترها مقایسه میکند و اگر در این مقایسه دچار تعارض شود، دچار لطمه در رشد روانی خود خواهد شد. اگر کودک اعتراضی نمی کند به دلیل کودک بودن است اما از این انتخاب ناخوشایند در درون خود احساس بدی خواهد داشت.


به عنوان مثال، پدری که در دوران کودکی، در حسرت لباسهای گران قیمت بوده، اکنون کودک را وادار به پوشیدن لباسهای گران قیمت میکند در حالیکه احتمالا کودک در آن لباسها احساس راحتی نمیکند و متوجه دلیل این انتخاب از سوی والدین نمیشود. او اعتراضی هم نخواهد کرد اما ممکن است در آینده از این نوع لباس نفرت پیدا کند و حتی در مواقع لزوم از پوشیدن این نوع لباسها امتناع کند.


 

کودکان تمایز را دوست ندارند

معمولا والدین لباس کودک را صرفا بر اساس راحتی کودک انتخاب نمیکنند. آنها ترجیح میدهند ویژگیهای شخصیتی و خصوصیات خود را از طریق لباس کودک به نمایش بگذارند.


به عنوان مثال والدین دوست دارند لباس کودک همیشه مرتب و تمیز باشد تا نشان دهند که والدین بسیار منظم و تمیزی هستند و به لباس کودک خود اهمیت میدهند. اما این رفتار فقط موجب آزردگی کودک خواهد شد. زیرا کودک تنها به دنبال لباسی است که در آن احساس راحتی کند و بتواند آزادانه به بازی و شادی بپردازد. 

 

از طرفی اگر نوع لباس کودک موجب ایجاد تفاوت و تمایز بین او و هم سالانش شود باعث آزردگی کودک خواهد شد. زیرا کودک به دنبال جذب هم سالان خود است و از هر چیزی که باعث دور شدن آنها شود بیزار است. این کار موجب کاهش اعتماد به نفس در کودک میشود و در واقع او نمیتواند خود واقعیش را به هم سالانش نشان دهد . بلکه از روی نوع پوششی که والدین برای او انتخاب کرده اند مورد قضاوت قرار خواهد گرفت. 

 


انتخاب لباس مناسب برای کودکان

 

- در انتخاب لباس کودکان، به چیزی جز شادی و راحتی آنها نیندیشید.

 

- انتخاب رنگهای شاد و مورد علاقه کودک، باعث بروز احساسات مثبت در وجود او خواهد شد که افزایش اعتماد به نفس را به دنبال خواهد داشت.

 

- در انتخاب مدل لباس، تنها به راحتی کودک اهمیت بدهید. لباسی انتخاب کنید که بتواند آزادانه بازی کند، بدود و شاد باشد.

 

- به دنبال مدلهای خاص و متمایز نباشید زیرا باعث ایجاد فاصله بین کودک و هم سالان خواهید شد. 

 

- به جنس لباس کودک اهمیت ویژه بدهید. زیرا لباس با پوست کودک مستقیما در ارتباط است و از طرفی در معرض شستشوی مداوم قرار دارد. 

 

نظرات

captcha Refresh
به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

جدیدترین مقالات
whatsapp